KENDER DU DØDSMØDET?

Mødet er dræbende kedeligt og forudsigeligt, og man bruger tid på ingenting. Dødsmødet er passiverende og demotiverende for deltagerne, og mødeværdien for organisationen er meget lav eller negativ.

I ”gamle dage” – hvor mødedeltageren var fastlåst i mødet – faldt deltageren ofte i en døs eller i søvn. Men i dag optimerer mødedeltageren sin tid ved at løse andre opgaver fx via digitale devices. Deltagerne keder sig, multitasker eller bruger kapacitet på at demonstrere deltagelse, så de fremstår bidragende og værdifulde.

Videnskaben har påvist, at mange mødedeltagere – selv i mindre møder (mindre end 5 deltagere) – bliver dummere når de keder sig, med et målbart fald på op til 15% i IQ´en. Det er altså ikke kun en følelse, at du føler dig hjernedød – du risikerer faktuelt at blive mere hjernedød i møder*. I større møder har du bedre muligheder for ubemærket at multitaske og beholde en intakt hjernekapacitet.

Hvorfor falder IQ´en og problemløsningsevnerne i dødsmøderne? I følger forskerne udgør sociale tilbagemeldinger en signifikant faktor, og mødedeltagernes IQ falder i dødsmøder hvis:

  • de har en følelse af at være mindre betydende (som i alle andre sammenhænge har selvtillid og selvværd en stor betydning på din præstation)
  • de har en følelse af at deres bidrag ikke bliver værdsat
  • de implicit eller eksplicit bliver kritiseret for deres bidrag

Hvis du vil undgå symptomer på dødsmødet, skal du fremadrettet sikre, at alle deltagerne har en følelse af at være betydende, at deres bidrag er væsentlige og  værdifulde. Det kaldes også mødedeltagelse.

 

Vil du gerne have inspiration til at forstå møder og mødeudbytter?
– Vi kan hjælpe dig med at øge mødeværdien, så du kan få et større afkast på dine mange møder og mødepunkter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.